Hjernegymnastik til hunde 

er faktisk vigtig, når du skal opdrage din hund. Men det er ikke kun hunden, der skal dyrke hjernegymnastik. Det skal du også for at få det bedste resultat. Hunden bruger sin næse, du bruger din kreativitet. Og så dyrker i hjernegymnastik sammen for fuld udblæsning. En glad og tilfreds hund er en hund, der ofte får lov til at bruge sine sanser.

Specielt har hunden en fantastisk lugtesans, som den elsker at få lov til – og mulighed for – at bruge, ikke kun når den går tur, men også andre steder. Og det er her hjernegymnastikken bliver højaktuel. Vi kan udnytte denne fantastiske næse/lugtesans til at få hunden til at løse opgaver, som vi stiller den over for.

Når hunden skal løse opgaver, bruger den sin næse og sin hjerne. Den får nogle informationer gennem næsen som f.eks. fortæller hjernen: “Nede i den her bøtte ligger der noget godt” næste skridt er så, at hjernen skal finde ud af, “hvordan får jeg fat i det, der lugter så godt”.

Nogle hunde er rigtig gode til at løse opgaver, andre er lidt længere om det, men alle kan. Det kan være racebetinget, hvor hurtigt/langsomt det går, men det har også noget at gøre med, hvor ofte vi stiller hunden over for opgaver, som den skal løse, og hvor svære de opgaver er. Det er, som med alt anden hundetræning, at jo flere gange vi træner, jo bedre bliver hunden til det. Øvelse gør mester.

Hjernegymnastik hunde:

Toiletruller: er rigtig gode at gemme godbidder i.( dette er især til hvalpe..) da voksne hunde æder rullen og pillerne på 2 sek….. fold enderne ned så hvalpen skal arbejde for at få pillerne ud…her kan evt. bruges lidt pølsestykker, frolic eller de hjemmelavede leverhapser..for at lære næsen , at der er noget godt i den…og at det kan betale sig at arbejde.

 Skålen;

læg en godbid på gulvet og sæt en kop med hank over den. (Der kan også bruges en kop, en plastikbøtte, osv.) Hunden skal have flytte genstanden for at få fat i godbidden, som er nedenunder.

Ophængt plastikflaske med godbidder;

Hæng en plastik-colaflaske med godbidder højt oppe i en døråbning eller i et træ (Over hundens rækkevidde). Snoren skal være bundet rundt om maven af flasken, så den er i balance og hænger vandret. Sæt derefter endnu en snor i flaskehalsen, og denne snor skal hunden så kunne trække i, for at få flasken til at vende sig, så godbidderne falder ud.

Godbid i vandet

. er din hund glad for at komme i vandet, kan du putte godbidder i en plastbox med låg, kaste den ud i vandet, hunden får så godbidderne, når den aflevere plastik boxen til dig. (denne opgave kræver selvfølgelig at hunden kan apportere.) Eller du tager en skål, hælder lidt vand i, og smider et par godbidder ned i skålen, så er det hunden opgave at få fat i godbidderne, man kan så lave sværheds graden svære, ved at hælde mere vand i. Lad hunden løse opgaver, der går ud på at få maden ud af f.eks. en aktiveringsbold eller terning, en tom sodavandsflaske uden låg eller med hul i, en tennisbold med hul i – Igen skal hunden selv løse opgaven – uden på noget tidspunkt at blive destruktiv. 

Del siden